Pagina's

donderdag 28 maart 2019

Mel Wallis de Vries - Vals

In het kort
Vier vriendinnen logeren in een afgelegen vakantiehuisje. Een voor een verdwijnen ze...
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?


"Ik luister gespannen, maar hoor niets meer. Het enige geluid komt van de wind en mijn eigen hijgende ademhaling. Dan, plotseling, begint het gestommel boven ons hoofd weer. Angstig kijk ik omhoog."

Auteur
Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: haar boeken zijn razend populair en worden door een grote en sterk groeiende groep fans verslonden. Mel schreef eerder de jeugdthrillers Uitgespeeld, Verblind, Buiten zinnen, Fout en Waanzin. Mels boeken worden in verschillende landen uitgegeven.

Mijn mening
Het boek is op zo'n manier geschreven dat je het eigenlijk niet kan wegleggen. Al vanaf het eerste hoofdstuk wil je weten hoe het verder gaat. Je kunt je heel goed in de personages inleven en je voelt wat ze voelen en meemaken. IJzig koud en spannend, alsof je er live bij bent.

Afbeeldingsresultaat voor Vals mel wallis de vries

Mijn waardering:
★★★★★

Geen opmerkingen:

Een reactie posten