Pagina's

donderdag 11 april 2019

Marelle Boersma - Chateau de Provence

In het kort
Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel met een grote olijvenboomgaard kan kopen, vertrekken ze naar de Provence om daar beautyvakanties te organiseren. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt...


"Net als ze in elkaar wil duiken, 
gaat de deur open. 
Afstekend tegen het vage schijnsel van 
de avondlucht, ziet ze een man staan."

Auteur
Chateau de Provence is de eerste Ik-vertrek thriller. Marelle Boersma vertrok in 2015 met haar Jan naar Portugal. Ze kochten daar een prachtige quinta waar Marelle schrijfcursussen geeft en Jan kookt voor hun gasten. Marelle weet dus als geen ander wat het inhoud om je droom na te jagen en te vertrekken naar het buitenland.

Mijn mening
Door de korte hoofdstukken is het een makkelijk en snel te lezen boek. Wanneer je de serie "Ik vertrek" kent, dan kun je je heel goed inbeelden wat Luuc en Julia moeten doen om hun droom voor elkaar te krijgen.
Door de vondst van de dode jonge vrouw in het kasteel verwacht je dat er een spannende zoekactie begint op de moordenaar. Dit is echter niet het geval, waardoor het verhaal een beetje van de thriller af buigt.
Door de manier waarop de setting is geschreven, waan je je in het prachtig lavendel geurende Frankrijk. Dat is heel fijn om de omgeving levendig voor te stellen.

Afbeeldingsresultaat voor chateau de provence marelle boersma

Mijn waardering:
★★★☆☆

Geen opmerkingen:

Een reactie posten