Pagina's

donderdag 1 augustus 2019

Thomas Olde Heuvelt - Hex

In het kort
Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie zich er vestigt komt er nooit meer weg.
Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.
Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenlevinglangzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken.

"De kinderen groeven kuilen en droegen daar in optocht kisten naartoe. Hun ouders dachten dat ze bezeten waren en het spel werd uitgelegd als een slecht voorteken."

Auteur
Thomas Olde Heuvelt (1983) won als eerste Nederlander de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award voor het beste korte verhaal. Met zijn roman HEX heeft hij inmiddels wereldwijd succes. Het boek verscheen bij grote uitgeverijen in de VS, Groot-BrittanniĆ« en vele andere landen. Ook wordt er in Amerika gewerkt aan een verfilming. Deze uitgave van HEX heeft een alternatief einde.

Mijn mening
Vanaf de eerste pagina zit je al direct in het verhaal. En hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer vervloekt je raakt als je het weg legt. Continu is er een situatie waardoor je wilt weten hoe het verder gaat aflopen. Met een beetje inlevingsvermogen is het heel goed om de Wylerheks en haar omgeving voor je te zien. Ik kan niet anders schrijven: het is erg goed geschreven, en heeft een prachtige spookachtige sfeer. Heerlijk!


Mijn waardering:
★★★★★

Geen opmerkingen:

Een reactie posten